Zo maak je de processen in je restaurant makkelijker en sneller
Restaurants hebben vaak te maken met heel drukke en heel rustige momenten. Als horecabedrijf moet je hier goed op in kunnen spelen. Is het van het ene op het andere moment heel druk? Dan moet je kunnen rekenen op de juiste oplossingen om alles toch snel en soepel te laten verlopen. Ga jij een restaurant openen? Dan wil je een goede start maken en dat betekent dat je direct wilt beginnen met de juiste oplossingen voor snelle en makkelijke processen. Wij geven je inzicht in de oplossingen die je dan zeker nodig hebt.
Investeren in een POS kassasysteem
POS staat voor Point of Sale. Het hebben van een POS kassasysteem is prettig voor zowel je medewerkers als je gasten. Met dit systeem kunnen medewerkers bestellingen overzichtelijk beheren en betalingen snel afhandelen. Hierdoor wordt de doorlooptijd korter en dat is weer prettig voor je gasten. Een POS kassasysteem biedt diverse extra functies, waaronder ook opties op het gebied van voorraadbeheer. Juist doordat het een zeer compleet systeem is, helpt het je om alle processen in je restaurant optimaal te stroomlijnen.
Het gebruiken van een digitale menukaart
Traditionele menukaarten zijn in de basis prima, maar als je echt voor meer snelheid wilt zorgen in je restaurant, dan is het beter om je menukaarten te digitaliseren. Wanneer je traditionele menukaarten gebruikt, dan moeten medewerkers geregeld langs de tafels om te vragen of de gasten al weten wat ze willen bestellen. Is dit nog niet het geval? Dan moet de medewerker even later weer terug met dezelfde vraag. Dit kost onnodig veel tijd. Je kunt je menukaart digitaliseren en het op die manier voor de gasten mogelijk te maken hun bestelling door te geven op het moment dat zij dat willen. Je gasten kunnen het menu op hun telefoon bekijken en een bestelling plaatsen wanneer zij weten wat zij graag willen hebben.
Praktische handhelds voor het bedienend personeel
Je kunt veel tijd besparen door je personeel van handige handhelds te voorzien. Deze handhelds zorgen ervoor dat medewerkers bestellingen makkelijk kunnen opnemen. Vervolgens worden deze bestellingen direct doorgestuurd aan de keuken. De medewerker hoeft de bestelling dus niet langer zelf af te geven, maar kan direct door naar een volgende tafel. Diverse handhelds, zoals die van Eijsink, kunnen worden voorzien van extra functies om je processen sneller en efficiënter te laten verlopen. Dit verhoogt de tevredenheid van zowel je gasten als je medewerkers.
Tekorten en verspilling voorkomen met voorraadbeheer
Het is belangrijk om tekorten te voorkomen in je restaurant. Je wilt gasten altijd kunnen bieden waar zij op dat moment om vragen. Dit is belangrijk voor de tevredenheid. Anderzijds wil je ook niet dat je voorraden te groot zijn, waardoor je uiteindelijk veel verspilt. Dit is zonde van de kosten en natuurlijk van de producten. Je kunt tekorten en verspilling voorkomen door gebruik te maken van een voorraadbeheersysteem. Deze geeft meldingen als voorraden laag worden of als producten over de datum dreigen te raken. Diverse systemen kunnen zelfs volledig automatisch bestellingen plaatsen om voorraden op een juist niveau te houden.
Mijn naam is Nina en ik schrijf artikelen voor deze website die zich richt op diverse onderwerpen. Schrijven is altijd mijn passie geweest, en ik geniet ervan om mijn kennis en inzichten met anderen te delen. Of het nu gaat om lifestyle, technologie, gezondheid of reizen, ik vind het geweldig om te onderzoeken en te schrijven over de dingen die ons dagelijks leven beïnvloeden. Mijn doel is om informatieve en boeiende content te creëren die lezers inspireert en helpt. In mijn vrije tijd lees ik graag, ontdek ik nieuwe hobby's en breng ik tijd door met vrienden en familie.
Nieuwe blogs