Dit is de beste manier van toegangscontrole voor je evenement
Bij een evenement is het belangrijk dat alleen de juiste mensen er toegang krijgen. De tijd dat toegangsbewijzen handmatig werden gecontroleerd is alweer even geleden. Tegenwoordig kunnen mensen met een geldig toegangsbewijs hun barcode laten scannen bij de ingang. Dit gaat snel en zonder een kans op fouten. Zeker bij een groot evenement is dat natuurlijk heel fijn. Het voorkomt lange wachtrijen.
Betrouwbare systemen
Om toegangsbewijzen met een barcode of QR-code te kunnen scannen is een speciale scanner nodig. Het kan eventueel ook met een app op een smartphone, maar dit is alleen praktisch als het om relatief kleine aantallen bezoekers gaan. Bij een concert van De Toppers in de Amsterdam ArenA worden hiervoor aparte scanners gebruikt. Het bedrijf POSdata levert deze scanners. Dankzij geavanceerde software weet de scanner welke codes doorgelaten moeten worden. Is een code al een keer gescand, dan zal de scanner weigeren. Op die manier komt iemand met een gekopieerde code niet binnen. Op die manier kun je ook groepen van elkaar scheiden. De code geeft aan of een bezoeker linksaf of rechtsaf moet, of naar boven dan wel naar beneden.
Controle van bezoekers
Ook als een evenement gratis is te bezoeken, kan het een voordeel zijn om te werken met toegangsbewijzen met barcode. Zo weet je bijvoorbeeld altijd precies hoeveel mensen er binnen zijn. Bij een indoor evenement zijn er altijd eisen aan het maximum aantal bezoekers. Dit heeft te maken met de veiligheid. Bij een calamiteit moet iedereen veilig en snel naar buiten kunnen. Door toegangsbewijzen met barcode te verstrekken komen er niet veel meer mensen binnen dan waarop het pand berekend is.
Waar worden barcode scanners nog meer voor gebruikt?
We kennen de barcodescanners natuurlijk allemaal uit winkels waar ze de prijs van artikelen herbergen. Hierdoor hoeft de caissière in de supermarkt niet meer zoals vroeger alle prijzen van producten uit haar hoofd te leren. De barcode wordt al tientallen jaren op deze manier gebruikt. Ook pakketbezorgers gebruiken een barcode om aan te geven dat een pakket is bezorgd dan wel naar een pakketpunt wordt gebracht omdat de geadresseerde niet thuis was. In ziekenhuizen worden barcodes gebruikt om te controleren of de patiënt voor de juiste behandeling komt. Zo worden fouten voorkomen en kan de uitslag van onderzoeken zo snel mogelijk met de patiënt worden gedeeld. Ook bij het uitlenen van spullen wordt vaak gebruik gemaakt van een barcode. Als je in een bibliotheek een boek leent, wordt de code gescand en aan jouw abonnement gekoppeld. Zo weet de bibliotheek waar het boek is en ook wanneer het weer moet worden ingeleverd. En zo zijn er nog talloze toepassingen waarbij een barcode en barcode scanner heel goed van pas kunnen komen. Het is een veilige en snelle manier om gegevens op de juiste manier te verwerken en veilig te stellen.
Mijn naam is Nina en ik schrijf artikelen voor deze website die zich richt op diverse onderwerpen. Schrijven is altijd mijn passie geweest, en ik geniet ervan om mijn kennis en inzichten met anderen te delen. Of het nu gaat om lifestyle, technologie, gezondheid of reizen, ik vind het geweldig om te onderzoeken en te schrijven over de dingen die ons dagelijks leven beïnvloeden. Mijn doel is om informatieve en boeiende content te creëren die lezers inspireert en helpt. In mijn vrije tijd lees ik graag, ontdek ik nieuwe hobby's en breng ik tijd door met vrienden en familie.