Zo maak je een goede start met je horeca zaak
Je eigen horeca zaak beginnen. Het is de droom van veel mensen die hun hart aan deze bedrijfstak hebben verloren. Na een aantal jaren in dienst van een horeca uitbater wagen sommigen de stap om voor zichzelf te beginnen. Een spannende stap, want lang niet elke horeca ondernemer redt het op de lange termijn. Het is hard werken om je zaak winstgevend te maken en te houden.
De inrichting van de zaak
Voor de inrichting van de zaak moet je horeca meubilair kopen. Dit is vaak een flinke investering. Zeker als je niet alleen binnen moet inrichten maar ook nog op je terras. Kies voor zoveel mogelijk eenheid. Kies stoelen die stevig staan, zeker op het terras is het handig om geen stoelen met poten te kopen maar een stoel met een stalen onderstel. Die staat steviger, geeft minder kans op wiebelen en valt minder snel om. Voor binnen kun je kiezen voor stoelen maar ook voor loungebanken die je tegen de muur plaatst. Vooral gasten die wat langer willen blijven vinden dat vaak prettig. Voor een fijne sfeer zijn ronde tafels heel gezellig, maar bedenk dat je die tafels niet tegen elkaar aan kunt schuiven om een groter gezelschap te ontvangen.
Online meubels bestellen
Je kunt op de website van Kaja.nl eenvoudig horeca meubilair bestellen. Je vindt hier een ruim assortiment verschillende stoelen en tafels en barkrukken. Maak een tekening hoe je alles wilt neerzetten, dan kun je ook meteen bepalen hoeveel tafels en stoelen je nodig hebt. Houd rekening met een levertijd en plan dus je opening niet op een te korte termijn. Het zou slordig zijn als je op je eerste avond je gasten alleen staanplaatsen kunt aanbieden.
Reserveringen van gasten
Denk ook vast na hoe je de reserveringen voor je gasten wilt regelen. Dit kan telefonisch maar dan word je wel steeds van je werk gehaald. Je kunt gasten ook een tafel laten reserveren via een online reserveringssysteem. Dit moet dan natuurlijk wel goed worden gemonitord, zeker als je ook gasten die spontaan binnenstappen een plekje wilt geven.
Reclame maken
Iedereen moet natuurlijk weten dat jij een horecazaak gaat openen. Je kunt hiervoor reclame maken in een plaatselijke krant. Dat is vaak de goedkoopste optie. Online adverteren kan ook maar is fors duurder. Ook moet je je afvragen hoeveel effect het heeft om online reclame te maken. Zeker in het begin zal je het vooral moeten hebben van lokale bevolking die bij je komt eten of drinken. Als je restaurant bekender wordt, bijvoorbeeld vanwege jouw fameuze gehaktballen, dan kun je altijd nog overwegen om regionaal of landelijk te adverteren. Je moet immers ook voorkomen dat je te veel aanloop krijgt en het aantal gasten daardoor niet aan kunt. Dat levert alleen maar negatieve reviews op en dat is zeker geen goede reclame.
Mijn naam is Nina en ik schrijf artikelen voor deze website die zich richt op diverse onderwerpen. Schrijven is altijd mijn passie geweest, en ik geniet ervan om mijn kennis en inzichten met anderen te delen. Of het nu gaat om lifestyle, technologie, gezondheid of reizen, ik vind het geweldig om te onderzoeken en te schrijven over de dingen die ons dagelijks leven beïnvloeden. Mijn doel is om informatieve en boeiende content te creëren die lezers inspireert en helpt. In mijn vrije tijd lees ik graag, ontdek ik nieuwe hobby's en breng ik tijd door met vrienden en familie.
Nieuwe blogs